BİTKİ UYGULAMA DÖNEMİ YAPRAKTAN UYGULAMA TOPRAKTAN UYGULAMA (100LT SU) (DEKAR) |
Domates, Patlıcan, Biber | Fidelikte (2 uygulama) | 150-200 cc | 3-4 lt / da |
Gelişme dönemi boyunca |
Kavun, Karpuz, Salatalık vb. (Kabakgiller) | Erken gelişme döneminde | 150-200 cc | -4 lt / da |
İlk sudan önce |
Kol atımı başlangıcında |
Meyve döneminde |
Kiraz, Şeftali, Elma, Armut, Kayısı, Erik, Nektarin vb. (Yaprağını döken ağaçlarda) | Budamadan hemen sonra | 200-250 cc | 4-5 lt / da |
Gözler uyanırken |
Çiçekten sonra veya ilk meyve oluşumunca |
Meyve olgunlaşma döneminde |
Meyve toplandıktan sonra |
Bağ | Budamadan hemen sonra | 200-250 cc | 4-5 lt / da |
Gözler uyanırken |
Çiçekten önce |
Koruk döneminde |
Hasattan sonra |
Zeytin | Budama ya da sonrası | 250-300 cc | 5-6 lt /da |
Çiçekten önce |
Pamuk | 8-10 yapraklı iken (sadece bitki sıralarına) | 250-300 cc | 5-6 lt / da |
Taraklanma öncesi ve çiçeklenme dönemi |
İlk koza dönemi |
Turunçgiller | Çiçek öncesi | 250-300 cc | 5-6 lt / da |
Çiçek sonrası |
Haziran döküm öncesi |
Hasattan hemen sonra |
Lahana, Karnabahar, Brokoli, Brüksel Lahanası, Kışlık Ürünler ve Marul | Erken gelişme döneminde 15-20 gün sonra (2-3 uygulama yapılır | 200-300 cc | 5-6 lt / da |
Çilek | Kış dönemi sonunda | 150- 200 cc | 3-4 lt / da |
Çiçeklenme öncesi ve sonrası |
Hasat süresince 15 gün ara ile |
Süs Bitkileri | Gülde uyanma dönemi başında | 150- 200 cc | 4-5 lt / da |
Tomurcuk fışkırması |
Gelişme dönemi boyunca 20 gün ara ile |
Fidancılıkta | Gelişme dönemlerinde 2 uygulama | 200-250 cc | 2-3 lt / da |