LENA GIBB

Etkin maddeler (Litrede)

20g

Saf GIBBERELLIC ACID (GA3)

Özellikleri: LENA GIBB, bitkinin bünyesine yerleşerek, oldukça az miktarlarda bile, bitkinin fizyolojik ve morfolojik özelliklerinin gelişmesine yardımcı olan sıvı formülasyonda Gibberellic Asit içeren bitki gelişim düzenleyicidir.

LENA GIBB (GIBBERELLIC ACID), bitkilere uygun zamanda uygulandığında yüksek ve kaliteli ürün alınmasını sağlanmasının yanında çeliklerin köklenmesini teşvik eder, tohum çimlenme gücünü artırır. Bitkinin soğuğa, hastalık ve zararlılara karşı dayanıklılığını arttırarak bitkiyi kuvvetlendirir, meyve tutumunu artırır, hasat öncesi meyve dökümlerini önler, olgunlaşmayı hızlandırır ve meyve muhafaza süresini uzatır.

 

BİTKİ

 

KULLANMA AMACI VE DÖNEMİ

 

KULLANMA DOZU (100LT SUYA)

 

Çekirdeksiz Üzümler

Büyük normal sıklıkta ve iri taneli salkımlar elde etmek amacıyla birinci uygulama:  çiçek kapsüllerinin  %70i döküldüğü evrede

 

120mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı

İkinci uygulama:  bundan 10-12  gün sonra tanelerin 3mL çapında saçma iriliğine ulaştığında

 

Kurutmalık Üzümler

 

Çiçek kapsüllerinin dökülmesinden 4-5 gün sonra yapılır

30mL + 30mL Yayıcı - Yapıştırıcı

 

 

 

 

 

Narenciyelerde

Birinci çiçek döllenmesini teşvik için; özellikle satsuma ve klementin türü mandalinalarda çiçeklerin %75-80i açtığı devrede  hazırlanan solüsyon  çiçeklere püskürtülür.

30mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı

İkinci Haziran dökümü  önlemek  için Valenciye  Portakalları hariç diğer çeşitlerde  çiçek açımının tamamlanmasından 4-5 hafta sonra (döküm başlamadan bir ay önce) hazırlanan solüsyon çiçeklere püskürtülür

 

120mL +20mL Yayıcı - Yapıştırıcı

 

Üçüncü hasatın geciktirilmesi için

a) Washington portakallarda meyvelerde ilk renk değişimi görülür görülmez hazırlanan

solüsyon meyvelere püskürtülür

b) Yataklık limonlarda: meyvelerde ilk renk değişimi görüldüğünde hazırlanan solüsyon

meyvelerde püskürtülür böylece meyvelerin ağaç üzerinde 2-3 ay müddetle  kalmasını sağlar

c) Greyfurtlarda ilk renk dönüşümü görüldüğünde hazırlana solüsyon meyvelere  püskürtülür

 

60mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı

90mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı

 

Armut

Meyve tutumu az olan armut çeşitlerinde çiçeklerin %30u açtığında  verim artırma için ve çiçeklenme devresinde meydana gelebilecek don zararından korumak için donlardan en geç iki gün sonra hazırlanan solüsyon  ağaçlara püskürtülür

 

90-150 mL + 90 mL Yayıcı - Yapıştırıcı

 

Kiraz Ve Vişne

Meyvelerde renk değişiminin başladığı dönemde  uygulanır. Bu uygulamalardan iri dayanıklı  ve düzgün meyve elde edilir

90 mL + 50 mL Yayıcı - Yapıştırıcı

 

Şeftali

Özellikle dixtred ve hale çeşitlerinde ağustosun ilk haftasında hazırlanan solüsyon  ağaçlara püskürtülür. Bu uygulama ağaçları donlardan koruyacağı  gibi meyve  seyreltme  işi de kendiliğinden halledilmiş olacaktır

 

600-900mL + 50mL Yayıcı - Yapıştırıcı

 

Çilek

Mahsule yatmayı sağlamak ve iri meyve elde etmek için çiçeklenmeden 3-4 hafta önce hazırlanan solüsyon  püskürtülür.

90-150 mL + 20mL Yayıcı - Yapıştırıcı

 

Enginar

Turfanda enginar yetiştirmek ve yüksek verim elde etmek için hazırlanan solüsyon  özellikle bitkilerin göbek kısmına püskürtülür. Normalden fazla gübre verilmeli ve zamanında sulamalıdır

300 mL + 150 mL Yayıcı

Yapıştırıcı

 

Patates

Tohumluk olarak kullanılacak patatesler dikimden önce hazırlanan solüsyona  daldırılır. Böylece çimlenme hızlanır ve düzenli çıkış olur

 

30-60 mL

 

Marul

Göbek bağlamayı teşvik etmek için hasattan 7-15 gün önce uygulama yapılır. Soğuk hava şartlarında yüksek doz uygulanır.

60-120 mL + 20 mL Yayıcı - Yapıştırıcı

 

Biber

Verimi artırmak için çiçeklerin yarısı meyve  tuttuğunda hazırlanan solüsyon  ilk uygulama, 2-3 hafta sonra ikinci uygulama yapılır

180 mL + 20 mL Yayıcı - Yapıştırıcı

Süs Bitkileri (Karanfil, Gül, Siklamen, Krizantem)

 

Kesme çiçekçilikte uzun sap ve iri çiçek elde etmek için kullanılır.

 

240-300 mL + 50mL Yayıcı-Yapıştırıcı