KİMYEVİ GÜBRE /LENA COMBI


LENA COMBI

İçeriği

% W/W

Suda Çözünür Bor (B)                            

% 1

Suda Çözünür Bakır (Cu)

% 1

Suda Çözünür Demir (Fe)

% 7

Suda Çözünür Mangan (Mn)

% 7

Suda Çözünür Çinko (Zn)

% 5

Stabil pH Aralığı                   

3-5

Özellikleri: LENA COMBI, yüksek oranda demir, çinko, mangan ve çok sayıda iz element içermesinden dolayı yalnızca besinlerin bitki ihtiyacını karşılayamadığı, üründe beklenen kalite ve randıman alınamadığı dönemlerde değil bitki gelişiminin her döneminde bitkinin ihtiyacı olan tüm iz elementleri bitkiye sağlar. Böylece bitki hiçbir zaman besin elementi açlık sınırının altına düşmez, noksanlık görülmez, noksanlıklardan kaynaklanan verim kayıplarının yanısıra hastalıkların da önüne geçilmiş olur.

LENA COMBI, büyüme ve klorofil sentezini, bitkinin su alımını, yeni hücre oluşmasını ve hücre zarı geçirgenliğini artıran enzimleri bünyesinde içerdiğinden polen tozlarını geliştirir ve meyve tutumunu artırır. İz elementler sayesinde karbonhidrat ve protein oluşmasında aktif görev aldığından dengeli bir beslenme sağlar, bitkiyi stres koşullarına karşı korur, kaliteli ve bol ürün sağlar.

     BİTKİ                                   UYGULAMA  ŞEKLİ VE ZAMANI                                            YAPRAKTAN                 TOPRAKTAN                                                                                                                                                                                                    UYGULAMA             UYGULAMA

                                                                                                                                                                            (100LT SU)                 (100LT SU)

 

Mandalina, Portakal, Limon, Greyfurt

1.uygulama çiçeklenme döneminde,

 

150 / 250gr

 

1kg / da

2.uygulama meyve tutumunda,

3.uygulama hasattan gün önce yapılır.

 

Şeftali, Kayısı, Fındık, Ceviz, Nar, Elma, Kiraz, Ayva, Erik, Vişne

1.uygulama, Damlama sulama yöntemi ile pembe tomurcuk döneminde veya çiçekler %5-10 açtığında,

1kg / da

1kg / da

2.uygulama meyve tutumunda,

150 / 250gr

1kg / da

3. uygulama hasattan önce uygulanır.

1kg / da

1kg / da

 

Üzüm, Zeytin

1. uygulama çiçekten önce,

 

150 / 250gr

 

1kg / da

2. uygulama çiçekten sonra,

3.uygulama erken sonbaharda yapılır.

 

Pamuk

1. uygulama bitki boyu 10-15cm olunca,

 

150 / 250gr

 

1kg / da

2. uygulama tarak oluşumunda

3. uygulama ilk kozalar oluşmaya başlayınca uygulanır.

 

Tütün

1. uygulama bitki yastıkta iken,

 

150 / 250gr

 

1kg / da

2.uygulama tarlaya şaşırtma yaptıktan sonra, 3.uygulama 15 gün sonra yapılır.

 

Mısır, Ayçiçeği

1. uygulama bitki boyu 10-15cm olunca,

 

150 / 250gr

 

1kg / da

2. uygulama 15 gün sonra,

Buğday, Arpa, Çeltik, Çavdar

Kardeşlenme döneminde yabancı ot ilaçları ile birlikte tek uygulama yapılır.

150 / 250gr

1kg / da

Çilek

Çiçek döneminde ilk uygulama, 15 gün aralıklarla 2. uygulama yapılır.

150 / 250gr

1kg / da

Domates,  Hıyar, Biber, Dolma Biber, Patlıcan, Kabak ve Diğer Sebzeler

Fideler yastıkta iken bir teneke suya 50cc ilave edilir ve uygulanır.

 

150 / 250gr

 

1kg / da

1. uygulama çiçeklenmeden önce yapılır ve hasat sonuna kadar

15 gün aralıklarla uygulamaya devam edilir.

Nohut, Mercimek, Bezelye, Bakla, Fasulye, Bamya,

Damla sulama yöntemi ile yapraklar oluştuktan sonra ilk uygulama ve 15 gün sonra 2. uygulama yapılır.

1kg / da

1kg / da

Şekerpancarı, Patates, Soğan, Sarımsak, Turp, Havuç,

Birinci çapada  ilk uygulama ve 15 gün sonra 2. uygulama yapılır.

150 / 250gr

1kg / da

Karpuz, Marul, Kıvırcık, Ispanak, Lahana, Karnabahar, Pırasa, Enginar, Kereviz

 

1. uygulama yapraklar oluşmaya başlayınca, ardından 15 gün sonra 2. uygulama yapılır.

 

150 / 250gr

 

1kg / da