ORGANİK GÜBRE /OCEAN LIQUID


OCEAN LIQUID

İçeriği

% W/W

Organik Madde

% 14

Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)

% 2

Alginik Asit

% 0,4

EC

11,4 (dS/m)

PH

9 - 11

Özellikleri: Bünyesinde organik deniz yosununun yanında birçok vitamin ve bitki gelişim düzenleyici (BGD) barındıran OCEAN LIQUID (Sıvı Deniz Yosunu), uygulandığı bitki üzerinde büyüme ve gelişime olumlu etkilerde bulunur.

OCEAN LIQUID, bitkilerde kuvvetli kök gelişimini sağlayarak ve arttırarak, bitkilerin topraktan daha fazla besin maddesi ve su alımına etki eder ve bitkinin sağlıklı gelişimini sağlar. Yer değişimi yapılan fidanların tekrardan kendine gelmesini sağlar.

Deniz yosunu bitkilerde klorofil oluşumunu hızlandırarak yeşil aksamın iyi gelişerek artmasını, hücre bölünmesini, farklılaşmasını ve büyümesini teşvik eder. OCEAN LIQUID içeriğindeki sıvı deniz yosununun ve bitki gelişim düzenleyicilerinin enzim faaliyetleri üzerindeki etkinliği ile tohumda çimlenmeyi hızlandırır, bitkinin hayatta kalabilme yeteneğini arttırmasını ve fidelerin daha hızlı ve aynı zamanda daha kuvvetli gelişmelerini sağlar.

OCEAN LIQUID, yosun ürünleri ve BGD’ler vasıtasıyla hücresel osmotik potansiyeli arttırır ve hücrelerin suyu tutmasını sağlar. Bu, genç ağaçların çiçek ve meyve bağlamasını kolaylaştırır, goncaların başkalaşmasını teşvikler. Tepe tomurcuğu baskınlığı azaltır, yan sürgünlerin uyanmasını sağlar. Döl ve meyveleri korur, iyi kalitede şekli, tadı ve rengi düzgün meyveler oluşmasını sağlar. Meyve tutumu oranını artırıp, meyve düşümünü engeller ve rekolteyi artırıp erken hasat imkânı sunar.

         Bitkiler                                   Uygulama Şekli ve Zamanı                                                             Yapraktan                            Topraktan

                                                                                                                                                                                          Uygulama                    Uygulama 

                                                                                                                                                                    (100 LT su)                              (Dekar)

Hıyar, Biber, Patlıcan, Kabak, Fasulye, Bezelye, Domates

1. uygulama çiçek döneminde,

 

150-200 cc

 

1 lt

2. uygulama ilk uygulamadan sonra 15-20 gün arayla 3 defa uygulanır.

Maydanoz, Marul, Lahana, Havuç, Karnabahar, Soğan, Pırasa

1. uygulama 5-6 yapraklı iken,

 

150-200 cc

 

1 lt

2. uygulama ise ilk uygulamadan 2-3 hafta sonra uygulanır.

 

Pancar

İlk uygulama 3-5 yapraklı iken

 

150-200 cc

 

1 lt

2. uygulama ise ilkinden 2 hafta sonra

 

Patates

1. uygulama çiçek öncesi,

 

150-200 cc

 

1 lt

2. uygulama ise çiçekten 3 hafta sonra uygulanır.

 

Kavun, Karpuz

1. uygulama yan kol oluşumunda,

 

150-200 cc

 

1 lt

2. uygulama ilk meyve oluşumunda

3. uygulama ikinci atımdan 15-20 gün sonra uygulanır.

 

Pamuk

İlk uygulama tarak başlangıcında,

 

150-200 cc

 

1 lt

2. uygulama çiçek öncesi,

3. uygulama koza oluşumundan sonra uygulanır.

 

Narenciye, Limon, Portakal, Mandalina

1. uygulama çiçek öncesi,

 

150-200 cc

 

1 lt

2. uygulama meyve oluştuktan sonra,

3. uygulama ise meyveler ceviz büyüklüğünde iken uygulama yapılır.

Elma, Armut, Erik, Kayısı, Şeftali, Kiraz, Vişne

İlk uygulama çiçek sonrası,

 

150-200 cc

 

1 lt

2. uygulama ise birinci uygulamadan 15-20 gün sonra tatbik edilir.

 

Muz

1. uygulama mayıs ayı ortasında,

 

150-200 cc

 

1 lt

2. uygulama ise 4-6 hafta arayla 2 defa uygulanır.

 

Çilek, Ahududu

1. uygulama çiçek öncesi

 

150-200 cc

 

1 lt

2. uygulama ise birinci uygulamadan sonra 15 gün arayla 2 defa tatbik edilir.

Buğday, Arpa, Çeltik, Yulaf

Kardeşlenme döneminde uygulama yapılır.

150-200 cc

1 lt

 

Zeytin, Fındık, Ceviz

İlk uygulama çiçek öncesi,

 

150-200cc

 

1 lt

2. ise meyve tutumunda uygulanır.

Çiçeklikte

Bitkinin her devresinde 15 gün arayla uygulama yapılabilir.

150-200cc

1 lt