ORGANİK GÜBRE /AMINOSTAR


AMINOSTAR

İçeriği

% W/W

Toplam Organik Madde

% 80

Organik Karbon

% 15

Organik Azot

% 4

Serbest Aminoasitler

% 30

Maksimum Nem

% 20

pH Aralığı

3 - 5

Özellikleri: Aminoasitler, proteinlerin parçalanmasından oluşan basit moleküllerdir. Aminoasitler, bitkisel kaynaklı olmaları nedeni ile alımı çok kolay ve hızlı olup toprağın organik madde miktarının artmasına yardımcı olur.

AMINOSTAR sayesinde bitki topraktan ve diğer gübrelerden aldığı besin maddelerini protein sentezlemekte değil, gelişimi için kullanılır. AMINOSTAR, bitkinin klorofil miktarını artırarak bitki metabolizmasını hızlandırır ve verimini artırır. Çevre, stres koşullarına karşı bitkiyi daha dirençli hale getirerek en az zararı görmesini sağlar.

 

BİTKİ                                                          KULLANMA AMACI VE DÖNEMİ                                                              KULLANMA DOZU (100LT SUYA)

 

Tarla Bitkileri, Buğday, Şeker Pancarı

 

Yaprak döneminden  itibaren çiçeklenme öncesinde  5-6 uygulama

 

40-50 g/da yapraktan

 

Endüstri Bitkileri

 

Yaprak döneminden  itibaren çiçeklenme öncesinde  3-5 uygulama

 

40-50 g/da yapraktan

 

 

 

Meyveler

(Kiraz, Kivi, Ceviz,

Elma, Armut, Şeftali,

Kayısı, Fıstık)

 

Toplamda 5-6 uygulama

 

Tomurcuk ve çiçeklenmenin öncesinde, sürgün büyüme döneminde

 

40-50 g/da yapraktan

 

Meyve oluşumunda

 

50-60 g/da yapraktan

 

Çiçeklenme Sonrası meyvelerin büyümelerinin devam etme sürecinde

 

50-60 g/da yapraktan

 

 

 

Sebzeler

 

Toplamda 8-10 Uygulama

 

 

3-5 Yapraklı Dönemde

 

40-50 g/da yapraktan

 

3 hafta sonra çiçeklenme döneminde

 

50-60 g/da yapraktan

 

 

Yem Bitkileri

 

Toplamda 2-3 uygulama

 

 

İlk çıkıştan ve her biçimden sonra

 

40-60 g/da yapraktan

 

Süs Bitkileri

 

Dikimde ve her 10 gün ara ile

 

30-50 g/da yapraktan

 

Seracılıkta

 

İlk dikimde, dikimden 2 Hafta Sonra ve her iki haftada  bir

 

60g/100L su 200g/da damlama ile