ORGANİK GÜBRE /AMINOTAR LIQUID


AMINOTAR LIQUID

İçeriği

% W/W

Organik Madde

% 32

Organik Karbon

% 7,5

Organik Azot  (N)

% 2

Suda Çözünür Potasyum Oksit (K2O)

% 2,4

Serbest Aminoasitler

% 12

pH

4 - 6

Özellikleri: LENA AMINOTAR LIQUID (SIVI AMİNOASİT), bitkilerin tohumdan mahsule kadar ihtiyaç duyduğu tüm protein sentezlerinin yapılmasına yardımcı olur. Bitki köklerinde hücre bölünmesi ve uzamasını olumlu yönde etkiler, bitkilerde doğrudan saçak kök oluşumunu arttırır. Özel içeriği sayesinde bitkilerin büyüme uçlarını uyarır, sürgün faaliyetlerini ve yeniden filizlenmeyi arttırdığı gibi gelişme durgunluğu görülen bitkilerde güvenle kullanılabilir.

AMINOTAR LIQUID, bitki hücrelerinden madde çıkışını engellediğinden olumsuz çevre şartlarına karşı (Toprak tuzluluğu, Sıcak, Soğuk, Su Stresi vb.) bitkilerin direncini arttırır. 

AMINOTAR LIQUID (SIVI AMİNOASİT), klorofil oluşumunu arttırır. Bu sayede besin maddelerinin, proteinlerin, şekerlerin ve organik asitlerin üretimini arttırır. Çiçeklenme öncesi kullanıldığında meyve tutumunu, meyve gelişim döneminde kullanıldığında ise meyve iriliği ve kalitesi arttırır. Hasat sonrası meyvelerin raf ömrünü uzatır. Depolama ve bekletilme dayanıklılığını arttırır.

 

BİTKİ                                    UYGULAMA  DÖNEMİ                    YAPRAKTAN UYGULAMA                TOPRAKTAN UYGULAMA (100LT SU)                                (DEKAR)

 

Domates, Patlıcan, Biber

Fidelikte (2 uygulama)

 

150-200 cc

 

3-4 lt / da

Gelişme dönemi boyunca

 

Kavun, Karpuz, Salatalık vb. (Kabakgiller)

Erken gelişme döneminde

 

 

150-200 cc

 

 

-4 lt / da

İlk sudan önce

Kol atımı başlangıcında

Meyve döneminde

 

Kiraz, Şeftali, Elma, Armut, Kayısı, Erik, Nektarin vb. (Yaprağını döken ağaçlarda)

Budamadan hemen sonra

 

 

200-250 cc

 

 

4-5 lt / da

Gözler uyanırken

Çiçekten sonra veya ilk meyve oluşumunca

Meyve olgunlaşma döneminde

Meyve toplandıktan sonra

 

 

Bağ

Budamadan hemen sonra

 

 

200-250 cc

 

 

4-5 lt / da

Gözler uyanırken

Çiçekten önce

Koruk döneminde

Hasattan sonra

 

Zeytin

Budama ya da sonrası

 

250-300 cc

 

5-6 lt /da

Çiçekten önce

 

Pamuk

8-10 yapraklı iken (sadece bitki sıralarına)

 

250-300 cc

 

5-6 lt / da

Taraklanma öncesi  ve çiçeklenme dönemi

İlk koza dönemi

 

Turunçgiller

Çiçek öncesi

 

 

250-300 cc

 

 

5-6 lt / da

Çiçek sonrası

Haziran döküm  öncesi

Hasattan hemen sonra

Lahana, Karnabahar, Brokoli, Brüksel  Lahanası, Kışlık Ürünler ve Marul

 

Erken gelişme döneminde 15-20 gün sonra (2-3 uygulama yapılır

 

200-300 cc

 

5-6 lt / da

 

Çilek

Kış dönemi  sonunda

 

150- 200 cc

 

3-4 lt / da

Çiçeklenme öncesi ve sonrası

Hasat süresince 15 gün ara ile

 

Süs Bitkileri

Gülde uyanma dönemi başında

 

150- 200 cc

 

4-5 lt / da

Tomurcuk fışkırması

Gelişme dönemi boyunca 20 gün ara ile

Fidancılıkta

Gelişme dönemlerinde 2 uygulama

200-250 cc

2-3 lt / da